vrijdag 14 juni 2013

dag 53: strijkijzer

Weer paar daagjes stil geweest he? Dat komt omdat ik ziek was. Dan heb ik echt geen zin om iets extra te doen en ben ik al blij als er eten op tafel raakt. :-)

Vandaag wou ik aan deze manden strijk beginnen... ze lijken nog mee te vallen op de foto maar het zijn grooote manden én ze zijn heeeel keurig gesorteerd en op elkaar gelegd om zoveel mogelijk in een mand te krijgen. Alles zelfs per gezinslid gesorteerd én op soort kledingstuk. heel handig om stapeltjes te maken als ik bezig ben ;-).
Toen zag ik lampje van kalkwaarschuwing branden, en vermits het ijzer nog niet warm was, besloot ik om de boel eerst maar te ontkalken.

Eerst naar de wasbak in de keuken... opendraaien...


man man wat een smerig water en over het kalkvangstaafje zwijgen we maar.  Ik vraag me af hoe mijn strijk nog schoon kon blijven...


ja zoooo vuil ziet dat er dus uit.
We zullen het wondermiddel genaamd "azijn" maar tevoorschijn halen


Even afspoelen en dan hup staafje in potje met azijn.  Het reservoirtje heb ik schoongespoeld want ik durf daar geen azijn in kieperen.


en de strijkzoolgaatjes zitten ook vol kalk... zo aangepakt: beetje azijn in wasbak, schotelvod erin om het goed bij te houden, strijkijzer erop en erop gelet dat het water niet hoger komt dan de zool zelf.


en nu wachten maar en de strijk, tja die mag nog even blijven staan

3 opmerkingen:

 1. Da'sbij mij ook nog een klusje, die strijkbout :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. schotelvod, bedoel je een theedoek of vaatdoekje? Kan het niet zo goed zien op de foto. Ik (Hollander) snapt hem nie helemaal nie. Wel fijn dat de strijkbout schoon is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgens mij noemen jullie dat een vaatdoekje Petersmama. (als mijn nederlands goed genoeg is tenminste, een theedoek is om af te drogen he? 't is die om de vaat te doen en tafel af te kuisen enz)

   Verwijderen