maandag 13 mei 2013

dag 22: medicijnen , eerste hulp en badkamerkastje

Nadat ik vorige week een paar dagen lekker van het verlengde weekend genoten heb en bijgevolg geen kastje onder handen heb genomen, besloot ik er vandaag weer in te vliegen.
Vanochtend wou ik namelijk iets uit de medicijn-voorraad-kast nemen. Jaja hier heuse voorraadkast wegens chronisch zieken en kindjes die nogal wat medicatie moeten nemen dus ik sla in als ik ergens een aanbieding zie.  Helaas vergeet ik de oude of aangebroken medicatie nogal eens te verwijderen... en dan krijg je dit.


Hup alles uit bovenste schab op tafel.... gesorteerd per soort aandoening enz.


Toen alle vervallen medicatie en dingen die al te lang open waren eruit gegooid en dan ging dit weg:Alles keurig sorteren en weer kast in... en dan kwam ik wat spul tegen dat eigenlijk in deze badkamerkast moest...maar vermits de helft daaruit valt als ik die opentrek én ik gisteren veel te lang heb moeten zoeken naar juiste pleisters en ontsmettingsmiddelen voor de dochter, moest ik deze ook maar aanpakken vond ik.
Schab per schab alles eruit... ineens dat kapotte scharniertje laten herstellen door manlief en dan hier ook alle vervallen en dingen die ik toch niet gebruik eruit... weer zakje vol ;-)
Kastje uitgewassen, alles er weer in en.... tadaaa de "vernieuwde badkamerkast".  Nu kan ik tenminste vlot aan de washandjes en tandenborstels aan en ook de steunverbanden liggen weer per gewricht en toilettasjes onderaan zijn nu leeg ipv half gevuld.
(laatjes puilen nu niet meer uit maar zijn gesorteerd op 'pleisters" , zalven en hechtpleisters enz en "gespecialiseerder verband"), 

Nu de spulletjes uit de medicijnkast zitten waar ze thuis horen, ook maar onderste schabje met inpakgerief enz aangepakt dan is alles achter de deurtjes gedaan. En toen even het hoekje in de keuken waar "dagelijkse medicatie" staat ook leeggemaakt en er staat nu enkel nog wat we dagelijks nodig hebben ipv wat we voorbije weken nodig hadden ;-).
Helaas geen 'voor' foto.
(en voor ik vragen krijg : neen de kids krijgen hier geen fles maar het zijn ideale shakertjes die oude flesjes en de dopjes zijn ideale kleine bekertjes die dagelijks gebruikt worden)

En dit is het resultaat: (even ter info: de laatjes die uitpuilden zijn nu gewoon deels gevuld per persoon, wat ernaast staat is "algemeen gebruik" of "te groot voor de laatjes"


en dit mag weg.


Zo nu is mijn tafel weer leeg en kan ik straks nog eens iets naaien ;)
(kwestie van mezelf te belonen he)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten